Šta je PRX tretman?

PRX T33 tretman je kozmetička procedura dizajnirana da poboljša izgled i teksturu kože, spada u kategoriju hemijskih pilinga. Vrsta je hemijskog pilinga koji ima za cilj da podmladi kožu bez izazivanja značajnog ljuštenja.  PRX –T33 je baziran na TCA (trihlorosirćetnoj kiselini), koja prodire u dublje slojeve kože, bez oštećenja spoljašnje površine. TCA zatim stimuliše kožu da proizvodi elastin i kolagen, dva faktora koja uzrokuju starenje dok polako smanjujemo našu sposobnost da proizvodim kolagen i elastin.

Zakažite tretman

Gde se prx t33 primenjuje? 

PRX T33 tretman se obično primenjuje na lice, vrat i dekolte (područje grudi). Ovo su uobičajena područja gde pacijenti žele da podmlade kožu i poboljšaju njenu teksturu. Tretman je dizajniran da reši različite probleme kože u ovim regionima.

Pre tretmana
Pre tretmana

Kako se izvodi PRX tretman?

PRX T33 je neinvazivna procedura koja se izvodi u ordinacijama stručnjaka za negu kože ili estetsku medicine. Tretmanu predhode konsultacije sa dr spec. Marija Vuković Stevanov. Tokom ove konsultacije možete razgovarati o vašim specifičnim problemima kože, ciljevima i bilo kojoj medicinskoj istoriji ili uslovima koji mogu uticati na tretman. Područje tretmana, koje je često lice, vrat ili dekolte, temeljno se očišćeni sredstvom za odmašćivanje kako bi se uklonila šminka, ulja ili ostaci sa kože. Ručnom dubinskom masažom lica nanosi se 2 ml rastvora prx t33 po površini. Proizvod se zatim utrljava masirajućim pokretima osiguravajući ravnomernu distribuciju. Rastvor se ostavlja na koži određeno vreme, omogućavajući mu da se apsorbuje. Ovaj proces apsorpcije stimuliše proizvodnju kolagena i elastina u koži, podstičući podmlađivanje. Nakon tretmana ostatak rastvora se uklanja vodom.

Nakon tretmana, nanosi se umirujuća ili hidratantni proizvod na kožu. Uputstva nakon tretmana podrazumevaju  preporuke za upotrebu  proizvoda za negu kože i zaštitu od sunca.

PRX tretman preporučuju se u seriji od 5 tretmana koji se izvode u razmaku od 14 dana. Period održavanja podrazumeva izvođenje jednog tretmana na 3 meseca, pri čemu se može kombinovati sa drugim tretmanima kao što su PRP, mezoterapija i biorevitalizacija. Takođe, botox i hijaluronski fileri nisu kontraindikovani u period izvođenja serije PRX tretmana.

Pre tretmana
Pre tretmana


Pozovite i zakažite tretman

Kome se preporucuje PRX tretman? 

Tretman PRX-T33 se često preporučuje osobama koje žele da reše probleme kao što su fine linije, bore, opuštenost kože i opšte poboljšanje teksture kože. Smatra se neinvazivnom opcijom za podmlađivanje kože. Međutim, ključno je napomenuti da prikladnost bilo kojeg kozmetičkog tretmana varira od osobe do osobe, a pojedinačni tipovi kože i stanje kože igraju ulogu u određivanju efikasnosti i sigurnosti takvih procedura.

Kakvi su rezultati PRX T33 tretmana?

  • Podmlađivanje kože: PRX T33 se koristi za stimulaciju proizvodnje kolagena i elastina u koži. Kolagen i elastin su proteini koji doprinose čvrstoći i elastičnosti kože. Promovišući sintezu ovih proteina, tretman ima za cilj podmlađivanje i revitalizaciju kože.
  • Smanjene fine linije i bore: Stimulacija kolagena i elastina može pomoći u smanjenju pojave finih linija i bora na koži. PRX t33 tretman  eliminiše  rane znake  starenja.
  • Poboljšana tekstura kože: Tretman može poboljšati ukupnu teksturu kože, čineći je glatkom I sjajnom. Može pomoći da se smanji izgled grube ili neravne kože.Hidratacija: PRX T33 je poznat po svojim hidratantnim efektima na kožu. 
  • Pomaže u poboljšanju zadržavanja vlage, dajući koži pun i osvežen izgled.
  • Blaga korekcija pigmentacije: Kombinacija sastojaka  PRX T33, uključujući kojičnu kiselinu, može doprineti blagoj korekciji nepravilnosti pigmentacije kože, kao što su pege od sunca ili blage hiperpigmentacije.
 
Zakažite tretman

Na čemu se bazira PRX tretman? 

Za razliku od tradicionalnih hemijskih pilinga koji izazivaju vidljivo ljuštenje, PRX T33 je poznat po svom pristupu „bez ljuštenja“, što doprinosi vremenu oporavka nakon tretmana. Stimuliše proizvodnju kolagena i elastina bez izazivanja značajnog pilinga kože ili vidljivog osipanja kože.

PRX tretman  efikasno promoviše stimulaciju fibroblasta i faktora rasta bez izazivanja upale ili oštećenja kože. Tretman se može izvoditi u bilo koje doba godine, za razliku od pilinga, jer nije fotosenzibilizirajući i pogoduje svim tipovima kože.


Da li postoje kontraindikacije za PRX-T33?

Kao i brojni kozmetički tretmani i PRX je kontraindikovan tokom perioda trudnoće i laktacije.
Prisustvo aktivne kožne infekcije, lezije ili otvorene rane na području tretmana predstavlja kontraindikaciju za izvođenje  PRX-T33 tretmana dok se koža ne sanira.
Pacijenti sa istorijom formiranja keloida (podignuti, zarasli ožiljci) mogu biti pod povećanim rizikom od razvoja keloida nakon tretmana kože.
Ako ste alergični ili osetljivi na bilo koju od komponenti PRX-T33, kao što je trihlorosirćetna kiselina (TCA) ili vodonik peroksid, niste pogodni za tretman.

Kontraindikovan je u period primene tretmana i krema koji remenete ph kože i imaju svrhu izbeljivanja kože kao što su preparati na bazi C vitamin,  niacinamida, AHA, BHA ili retinol najmanje 2 nedelje pre tretmana. Takođe u periodu izvođenja serije tretmana kontraindikovano je samopotamnjivanje i depilacija voskom.

Cena PRX t33 tretmana u stomatološkoj ordinaciji Vuković iznosi 55e, ukoliko se odlučite na seriju od 5 tretmana ukupna cena paketa iznosi 240e.
Odgovore na pitanja o PRX tretmanu  možete dobiti u ordinaciji Vuković od dr spec. Marije Vuković Stevanov koja će odgovoriti na sva vasa pitanja i nedoumice. Zakažite vase konsultacije na vreme.

Pre tretmana
Pre tretmana
Zakažite prx tretman samo u Ordinaciji Vuković

ozonoterapija- dr marija vuković stevanov

Spec. Dr Marija Vuković Stevanov 

U stomatološkojordinaciji Vuković prx tretman radi specijalista iz oblasti estetske medicine spec. dr Marija Vuković Stevanov. Budite zadovoljni svojim osmehom i  zato ne čekajte već zakaže pregled, a mi smo tu da vam opet vratimo osmeh na lice.

poziv
Zakažite pregled