PARODONTALNI DŽEP

Kada bakterije unište tkivo oko korena zuba nastaje prazan prostor koji se naziva parodontalni džep. Džep na zubu ima tendenciju da raste, odnosno da napreduje prema vrhu korena zuba. S obzirom na to da se vezivno tkivo sve više i više uništava, u jednom momentu dolazi do toga da ništa ne drži zub u zubnoj čašici. Posledica ovakvog stanja je najpre klaćenje zuba, a nakon određenog vremena i ispadanje zuba.


Pozovite i zakažite termin
Paradontalni džep

Parodontalni džep - simptomi i lečenje

Dubina parodontalnog džepa obično iznosi 2 milimetra ili manje. U slučaju da je ona veća od toga, ali da ne prelazi 3, 4 milimetra potrebno je sprovoditi upornu terapiju kako bi se zaustavilo napredovanje parodontopatije. Najpre je potrebno uklanjanje zubnog kamenca (uklanjenje čvrstih zubnih naslaga), kao i uklanjanje mekih naslaga.

Oralna higijena mora da se podigne na maksimum, uz nepohodno redovno korišćenje interdentalne četkice i konca. Desni se tretiraju gelovima, a usna duplja redovno ispira odgovarajućim rastvorima koje preporuči stomatolog. Sve ovo je važno da bi se zaustavila parodontopatija, jer se ona samo u inicijalnoj fazi može izlečiti. U svim ostalim stadijumima moguće je samo zaustaviti njen dalji napredak.

Kada je zubni džep dublji od 4 milimetra, tada je potrebno da se obavi režanj operacija, ukoliko je ona izvodljiva. U terminalnoj fazi bolesti neminovno je ispadanje zuba.


Kako se rešiti džepa na zubu-Lečenje parodontalnog džepa obavite u stomatološkoj ordinaciji Vuković

parodontalni džep- dr marija vuković stevanov

Spec. Dr Marija Vuković Stevanov 

Ako vas muči parodontalni džep na zubu, pravo mesto za rešenje ovog problema jeste stomatološka ordinacija Vuković. Lečenje parodontalnog džepa radi iskusan stomatolog- spec. dr Marija Vuković Stevanov. Ako imate bilo kakav problem ili nejasnoću pozovite nas ili zakažite pregled. Ne čekajte da ostanete bez zuba!

poziv
Zakažite pregled