DEČIJI STOMATOLOG - DEČIJA STOMATOLOGIJA

Još od malih nogu je važno naučiti kako se vodi briga o zdravlju zuba. Redovan stomatološki pregled je važan za mališane, kako bi se na vreme uočila i otklonila svaka eventualna nepravilnost i kako bi se karijes zaustavio već u početnoj fazi.

Dečiji stomatolog ima značajnu ulogu u tome kakav će odnos dete imati prema zdravlju zuba i posetama zubaru. Zato dobar dečiji stomatolog mora da bude i dobar pedagog i da uspostavi odnos poverenja sa mališanima.


Zakažite pregled

dečija stomatologija
dečiji stomatolog

Bezbolna popravka zuba

Popravka zuba je potpuno bezbolna, zahvajujući anestetičkom gelu koji omogućava bezbolan ubod anestetika. Čak i u slučajevima kada se dete javi sa već postojećim bolom, ili je kvar toliko napredovao da je došao do komore pulpe (živca) i neophodno je njegovo umrtvljivanje, čitav postupak je i dalje bezbolan. Korišćenje anestezije i anestetičkog gela omogućava da postpupak protekne potpuno bezbolno.

Deca kod zubara

Decu kod zubara treba dovoditi redovno, da bi se kontinuirano pratilo stanje zuba. Deca kod zubara mogu da nauče pravilnu tehniku pranja zuba. 

Dobar dečiji stomatolog je tu i da reši čest problem kod mališana, a to je strah od zubara. Strah od zubara može da se javi kao posledica nekog ranijeg lošeg iskustva ili taj strah mogu da na dete prenesu sami roditelji. Ipak, iskusan dečiji stomatolog može da promeni takav stav mališana, da stekne poverenje, opusti svog malog pacijenta i pomogne mu da prevaziđe strah od zubara.

Dečiji stomatolog – Beograd

U stomatološkoj ordinaciji Vuković u Beogradu vas očekuje iskusan tim koji veruje da su zadovoljni mališani najbolja preporuka za naš rad.

Dečiji stomatolog u našoj ordinaciji nudi sledeće usluge:

  • Bezbolna popravka zuba
  • Uklanjanje mekih naslaga
  • Zalivanje fisura
  • Ekstrakcija mlečnog zuba
  • Terapija nezavršenog rasta korena
  • Psihološka priprema deteta i razgovor bez intervencije

Zakažite pregled


dečiji zubar

Rekonstrukcija nakon frakture zuba- slike

Stmatološka ordinacija Vuković vodi računa i o lepoti izgleda zuba vaših mališana. Kod nas možete obaviti rekonstrukciju zuba nakon frakture.

rekonstrukcija zuba-pre

Dečiji zubar u stomatološkoj ordinaciji Vuković

dečiji stomatolog- dr marija vuković stevanov

Spec. Dr Marija Vuković Stevanov 

U stomatološkojordinaciji Vuković sve usluge iz oblasti dečije stomatologije pruža iskusan stomatolog- spec. dr Marija Vuković Stevanov. Redovan stomatološki pregled kod dece je stub zdravih i jakih zuba. Zato ne čekajte već zakaže pregled za vašeg mališana.

poziv
Zakažite pregled