PESKIRANJE ZUBA

Peskiranje zuba je fantastična metoda kojom se uklanjaju sve pigmentacije i cestice biofilma  zaostale nakon ultrazvucnog uklanjanja mekih i cvrstih naslaga i poliranja zuba.
Peskiranje se vrsi pomocu specijalnog aparata AIRFLOW, koji pod pritiskom i centrifugiranjem izbacuje abrazivne mikrocestce . Ove cestice su takve hemijske strukture da ne oštećuju zubna tkiva, već ih vrhunski poliraju i uklanjaju sa njih apsolutno sav zaostali plak. Peskiranje zuba se koristi u supragingivalnoj regiji, odnosno iznad nivoa gingive na zubnim tkivima: gledj, dentin ili cement.

Zakažite pregled

Šta je peskiranje zuba i kome se preporučuje?

Peskiranje se moze vrsiti samo ukoliko desni nisu jako inflamirane. U tom slucaju se prvo sanira upala desni, pa nakon njihove  rehabilitacije vrsi peskiranje zuba. Procedura peskiranja zuba je veoma jednostavna i prijatna za pacijenta.
Prvo se nakon ultrazvučnog uklanjanja svih mekih i cvrstih naslaga - skidanje kamenca sa zuba, vrši poliranje zuba visokoabrazivnim pastama.

Nakon uklanjanja najveceg dela biofilma i pigmentacija, pristupa se peskiranju zuba, koje je veoma prijatno i prah koji se koristi moze biti razlicitih ukusa, prilagodjen svakom pacijentu prema zelji.

Investicija u lep osmeh - Cena peskiranja zuba u stomatološkoj ordinaciji Vuković

Što se tiče cene same intervencije, u stomatološkoj ordinaciji Vuković peskiranje zuba košta 3.000,00 dinara.


Pozovite i zakažite pregled

Rešite se pigmentacije zuba i postignite efekat “ Glatkih i sjajnih zuba “

Osecaj "glatkih zuba" je nezamenjiv. Peskiranjem se dalje postize da se plak u  mnogo manjoj meri lepi za novonastale  glatke povrsine zuba,jer su hrapave i nepolirane povrsine visoko prijemcive za plak. Takodje uklanjanjem i najupornijih pigmentacija, postize se posvetljenje boje zuba za čak nekoliko nijansi, tako da je i taj estetski momenat veoma privlacan.

Peskiranje zuba je  indikovano nakon ultrazvucnog uklanjanja mekih i cvrstih naslaga, pre svega u cilju obezbedjivanja visokopoliranih i glatkih povrsina zuba,prevencije i smanjenja dalje akumulacije plaka kao i kao estetski znacajan faktor u bezbednom i bezbolnom posvetljavanju nijanse zuba. Pored peskiranja zuba, kod nas možete obaviti tretman izbeljivanje zuba.

Zakažite pregled

Peskiranje zuba u stomatološkoj ordinaciji Vuković

ozonoterapija- dr marija vuković stevanov

Spec. Dr Marija Vuković Stevanov 

U stomatološkojordinaciji Vuković peskiranje zuba i uklanjanje pigmentacije zuba radi iskusan stomatolog- spec. dr Marija Vuković Stevanov. Budite zadovoljni svojim osmehom i  zato ne čekajte već zakaže pregled, a mi smo tu da vam opet vratimo osmeh na lice.

poziv
Zakažite pregled