Zubni implanti- Ugradnja implanata i zuba

Implantologija je najsavremenija oblast u stomatologiji koja se bavi potpunom rekonstrukcijom i nadoknadom izgubljenih zuba i viličnih struktura. U okviru implantologije se osim ugradnje zubnih implanta vrši i ojačavanje koštanih struktura vilica postavljanjem vestačke kosti, kao i remodeliranje viličnih nastavaka gornje i donje vilice kako bi se obezbedio adekvatan prostor, debljina i položaj kosti za prijem implanta, čime se omogućava njihova dugotrajnost, a samim tim i dugoročnost budućeg protetskog rada na implantima.

U stomatolškoj ordinaciji Vuković se posvećuje posebna pažnja pripremi svih anatomskih i zubnih struktura za budući protetski rad. Osim postavljanja implanta, potrebno je pripremiti parodontološki preostale zube, kako bi budući protetski rad bio estetski i funkciolno kvalitetan u dužem vremenskom roku, bez naknadnih korekcija i revizija. 

Cena zubnog implanta sa suprastrukturom za STRAUMANN implant iznosi 670€  (u dinarskoj protivvrednosti) a BREDENT implant sa suprastrukturom implant 550€!


zubni implanti

Radimo All on 4 i All on 6 implante. Ostvarite popust 300 evra na zubne implante

Ukoliko želite da se rešite bezubosti, onda vam možemo preporučiti  ALL ON 4 I ALL ON 6 rad koji možete obaviti u našoj stomatološkoj ordinaciji. 

Šta su zubni implanti?

Zubni implanti su praktično rečeno tipli u kosti, metalni cilindri sa navojima koji se  doslovno ušrafuju u kosti i na koji se naknadno dodaju nastavci koji se vide u usnoj duplji, Suprastruktura, koji predstavlja osnovu za protetsku nadoknadu, odnosno krunu.
Na taj način je postavljanjem implantata na mestu nedostajućeg zuba omogućena najkomfornija i najadekvatnija estetski i funkcionalno nadoknada zuba, bez preparacije susednih zuba.

Takodje, ukoliko nedostaje veći broj zuba i nemoguće je bez dodatne potpore uraditi fiksni protetski rad (most), implanti omogućuju dodatnu potporu i garantuju dugovečnost budućeg protetskog rada (naravno ukoliko su pravilno pozicionirani i ukoliko opravdavaju svoj kvalitet, koji stoji iza renomiranih brendova implanta ).


Zakažite pregled

zubni implanti cena

Brendova implanta ima puno ali u stomatološkoj ordinaciji Vuković radimo sa svetski priznatim i renomiranim proizvodjačima- BREDENT I STRAUMANN. Prilikom izbora brenda u odnosu na raznolikost cena, treba imati na umu da svaki implant u našoj ordinaciji ima svoju originalnu garantnu knjižicu i serijski broj, jer se na širokom tržištu implanta mogu pronaći dosta povoljni implanti bez porekla, čiji su kvalitet i dugotrajnost samim tim upitni.

Zubni implanti cena

Cena zubnog implanta sa suprastrukturom za STRAUMANN implant iznosi 670€  (u dinarskoj protivvrednosti) a BREDENT implant sa suprastrukturom implant 550€!

Osim ovog iznosa u koji je uračunata i postavka implanta kao i njegovo otvaranje nakon 2meseca od trenutka postavke, uračunat je i deo koji se vidi u usnoj duplji-suprastruktura, kao i postavka gingivaformera koji sluze za oblikovanje desni oko buduće protetske nadoknade.

implantologija

Popust na zubne implante 300 evra

Kako se ugradjuje implant zuba

Proces ugradnje zubnih implanata podrazumeva da se u prvom aktu uz davanje lokalne anestezije (iste kao za popravku zuba), izvrši postavka tela implanta u kost, koji se potom prekriva gingivom (deo sluzokože usne duplje) da bi se implementirao (učvrstio) u kosti.

Vreme za koje implant zuba praktično srasta sa kosti i ostvaruje se tzv. primarna stabilizacija implanta je oko 2 meseca. To je minimalno vreme nakon koga  je moguće otvaranje implanta, kada je on dovoljno učvršćen da podnese opterećenje buduće protetske nadoknade.

Za otvaranje implanta se daje lokalna anestezija. To je kratkotrajna intervencija, od 15ak minuta i postavlja se gingivaformer (vrsta šrafa) koji se vidi u ustima i služi da se oko njega adaptiraju desni koje će obuhvatati buduću protetsku nadoknadu. 

ugradnja zubnih implanata

Nakon 24h otprilike uklanja se gingivaformer i postavlja se suprastruktura (deo koji imitira brušeni zub i koji se vidi u usnoj duplji). Sada je implant spreman da se uzme otisak za buduću protetsku nadoknadu (krunu) čijim se definitivnim cementiranjem postiže željeni efekat i rezultat je potpuno komforna rehabilitacija, estetski i funkcionalno idealna nadoknada nedostajućeg zuba.

Implantologija - Pre
Implantologija - Pre


Zubni implantati i ugradnja implanata u stomatološkoj ordinaciji Vuković

U stomatološkoj ordinaciji Vuković zubne implante ugradjuju  stomatolozi- spec. dr Blažo Vuković i spec. dr Marija Vuković. Za sve dodatne informacije o izubnim implantatima i ugradnji možete lično da nas posetite ili zakažete pregled
Više o našim radovima i uslugama iz implantologije pogledajte OVDE.

poziv
Zakažite pregled