NADOGRADNJA ZUBA

U slučaju kada je krunica zuba do te mere destruisana da je nemoguće izvršiti njenu rekonstrukciju plombom, u kanal korena zuba, koji je prethodno devitalizovan (odstranjen je živac iz kanala), se ubacuje nadogradnja zuba koja se cementira i predstavlja neku vrstu armature na koju se nadogradjuje plomba ili protetska nadoknada (krunica).

Nadogradnja zuba na korenu može biti:

  • livena
  • fiberglas
  • radiks anker

Pozovite i zakažite termin

Livena kocić nadogradnja zuba

Livena kocić nadogradnja zuba se izliva od metala, u tehničkoj laboratoriji na osnovu otiska kanala korena zuba, koji se uzima u ordinaciji.

Fiberglas kocić nadogradnja zuba

Fiberglas kocić nadogradnja zuba postoji fabrički pakovana u različitim veličinama i bez otiska se cementira odmah u ordinaciji, nakon što stomatolog odredi odgovarajuću veličinu. Estetski je idealna, naročito ukoliko se zub nadoknađuje plombom ili krunicom od bezmetalne keramike. Fibergla ne utiče na boju zuba, za razliku od metala koji, naročito kod plombe, može dati blago nijansiranje usled transparentnosti kompozita. To je naročito bitno kod nadogradnje prednjih zuba, ukoliko se nadoknađuju kasnije plombom ili bezmetalnom krunicom.


Pozovite i zakažite termin

Nadogradnja zuba

Nadogradnja zuba kočićem

Radiks anker je metalni kočic za zub koji se ubacuje u kanale korena zuba, bez uzimanja otiska i individualne izrade u laboratoriji, jer postoji u fabričkom pakovanju u različitim veličinama i stomatolog odredjuje veličinu prema datom kanalu korena koji se nadoknađuje. Pogodan je jer skraćuje vreme izrade nadoknade (nema uzimanja otisaka i laboratorijske izrade) naročito za bočne regije, ali i prednje ukoliko se krunice kasnije izrađuju od metalokeramike.

Nadogradnja zuba, koja god da se izabere, predstavlja ojačanje zuba i znatno produžava životni vek zuba, a uz adekvatnu protetsku nadoknadu (krunicu), subjektivni osećaj pri žvakanju je potpuno prirodan i svakako daleko bolje rešenje od implantata.

Nadogradnja zuba cena

Cena nadogradnje zuba u stomatološkoj ordinaciji Vuković košta 6.000,00 dinara.


Pozovite i zakažite termin

Sve vrste nadogradnje zuba u stomatološkoj ordinaciji Vuković

U stomatološkoj ordinaciji Vuković nadogradnju zuba rade stomatolozi- spec.dr Blažo Vuković i spec. dr Marija Vuković Stevanov. Ukoliko imate bilo kakav problem sa zubima zakažite pregled kod nas. 
poziv
Zakažite pregled