OZONOTERAPIJA

OzonyTron je aparat najnovije generacije koji omogućava potpuno bezbolnu terapiju kiseonikom u cilju postizanja idealnih rezultata u hirurgiji. Posebno je indikovan u rezanj operacijama desni kao i kauzalnoj terapiji parodontopatije u obradi parodontalnih džepova i odrzavanju postignutih terapijskih rezultata.
Prvi u Srbiji imamo u ponudi jedinstvenu terapiju desni ozonom!


Pored parodontalnih džepova, inflamiranih (upaljenih) desni aktivnim ozonom se tretiraju hiruške rane nakon ugradnje implantata i nakon ekstrakcije (vadjenja) zuba, kao i afte, ulceracije i dekubiti (manje i veće ranice u usnoj duplji različitog porekla (posledica neadekvatne adaptacije tkiva na nošenje totalnih ili vizil proteza) posledica oštećenja zuba prilikom brušenja zuba u toku protetske rehabilitacije...


Dejstvo ozona se ogleda u izrazitom baktericidnom dejstvu, jer svojim prisustvom uništava bakterije kao i viruse i gljivice i ubrzava epitelizaciju rane i zarastanje svih slojeva tkiva. 

Stomatološka ordinacija Vuković pruža vam sve vrste terapija ozonom u korak sa tehnoloskim napretkom po svetskim parametrima i inovacijama iz oblasti stomatologije i lečenje najsavremenijim aparatom OZONYTRON  jedinstvenim na domaćem trzištu!

Zakažite pregled

Ozonoterapija u obradi parodontalnog džepa

U toku obrade parodontalnog džepa dejstvo ozona se ogleda u tome što pomoću specijalno adaptirane sonde, odgovarajućeg nastavka za različite defekte, prodire u sve  partije parodontalnog džepa  eliminišući glavni uzrok parodontalnog džepa, a to su pre svega bakterije.
Antimikrobni efekat ozona se ispoljava i na visoko rezistentnim sojevima kao sto su Porfiromonas gingivalis, Prevotela intermedia, Agregatibakter actinomycetemcomitans i drugih odgovornih za brži razvoj i progresiju parodontopatije - u narodu nepravilno nazvanom "paradentoza".
Sledeći ne manje značajan efekat ozona je u direktnoj stimulaciji faktora rasta, bez uzimanja krvi i centrifugiranja ( u okviru PRP ili PRF metode ). Faktori rasta kojih ima 20-ak su specijalni produkti naše krvi koji se nalaze skoncentrisani u trombocitima ( ćelije poznate pod nazivom krvne pločice ) odakle se oslobadjaju prilikom povrede i u toku zarastanja rane. Ukoliko se njihova koncentracija poveća ( PRP metodom na pr oko 300 puta ) a Ozonoterapijom i do hiljadu puta, zarastanje rane se izrazito ubrzava i omogućava se apsolutna reintegracija tkiva! 

U slučaju parodontalnog džepa to znaci pre svega da nakon završene mehaničke obrade parodontalnog džepa i uklanjanja svih granulacija, nekrotičnog tkiva i mikroorganizama, Ozonoterapijom se omogućava potpuno obesklićenje parodontalnog džepa, kao i ubrzano zarastanje rane nakon obrade parodontalnog džepa

Ozonoterapija-uznapredovana parodontapija
Ozonoterapija-posle prvog tretmana


Ozonoterapijom se uspešno uništavaju svi mikroorganizmi,i favorizuju faktori rasta iz naših ćelija, čime se dvostruko stimuliše reparacija tkiva i oporavak i smirivanje desni, brzo, efikasno i zdravo na potpuno prirodan nacčn

 Zakažite pregled

Primena ozonoterapije u hirurgiji

U toku hiruškog zahvata desni, tzv. Modifikovane Režanj operacije po WIDMANU (MWRO), se vrši odvajanje režnja tkiva koje je zahvaćeno mikroorganizmima i detaljna obrada parodontalnih džepova pod kontrolom oka čime je omogućeno da se u potpunosti eliminišu mikroorganizmi, delovi oštećenog i izumrlog tkiva, slojevi korena zuba zahvaćeni bakterijama i da se na obradjenu regiju postavi vestacka kost koja popunjava defekte nastale dugotrajnim prisustvom bakterija i srasta sa prirodnom kosti, obezbedjujući smanjenje dubine parodontalnog džepa i nesmetano dalje odrzavanje higijene.

Ozonoterapija u hirurgiji

Ozonoterapija izuzetno pospešuje obeskličavanje regije hiruške rane, potpuno uništavanje mikroorganizama kao i jako ubrzano zarastanje hiruške rane i uspostavljanje integriteta svih oralnih tkiva! Trenutno jedino u Stomatološkoj ordinaciji Vuković  se primenjuje TERAPIJA OZONIRANJA u hirurgiji osim u okviru MWRO operacija i u terapiji Povučenih desni, tzv Recesija gingive! Povlačenje desni se dešava iz više različitih razloga a terapija je hiruška rekonstrukcija defekta pomoću slobodnog mukoznog autotransplantata koji se uzima sa nepca. Pravilno i uspešno srastanje transplantata kao i mesto davanja (tzv donor regiju,nepce) izuzetno uspesno omogucava OZONOTERAPIJA!

Vadjenje (ekstrakcija) zuba, ostavlja za posledicu ranu, čije zarastanje je najcešće bolno i sporo.
Uz pomoc Ozonoterapije rana zarasta izuzetno brzo i skoro bezbolno zahvaljujući pre svega visestruko ubrzanoj aktivaciji faktora rasta!


 

Terapija ozonom u konzervativnom lečenju zuba 

Karijes koji prodire u dublje slojeve zuba predstavljaju bakterije koje svojim radom uništavaju prvo gledj, zatim i dentin, prodirući na kraju do pulpe ( živac zuba ). U tom slucaju se vrši Devitalizacija zuba, pri čemu se inficirani zivac (pulpa) eliminiše i obradjuju se kanali korena zuba. Kanali se obradjuju mehanički, endodontskim iglicama uz obilno ispiranje. Ipak potpuno uništenje svih bakterija je često neizvodljivo, zbog čega se javljaju recidivi, fistule, procesi na vrhu korena itd..

Uz pomoć Terapije Ozonom moguće je izvršiti potpunu eliminaciju svih mikroorganizama i daleko efikasniji endodontski tretman sa dugotrajnim rezultatu!


Ozonoterapija u ortodonciji
Ozonoterapija u ortodonciji


Ozonoterapija u okviru ortodontske terapije, kada zbog akumulacije hrane i otežanog čišćenja dolazi do posledične upale desni, na jednostavan i efikasan način eliminiše upalu, potpuno bezbolno i efikasno


 
Zakažite pregled

Lečenje afti uz pomoć ozonoterapije

Afte u ustima su virusnog porekla i predstavljaju belicaste bolne povrsine, koje mogu u velicini varirati od 1-2 mm pa cak do 1cm, kada su izuzetno bolne i otežavaju normalnu funkciju usne duplje (zvakanje, pa čak i govor). Obično se ne tretiraju i same prolaze za 8-10 dana.

Ozonoterapijom afte zaceljuju u roku od 24h! Ozonoterapijom se vrši direktno ubijanje virusa koji dovode do nastanka afti, kao i ubrzano zarastanje oralne sluzokože zahvaljujuci oslobodjenim Faktorima rasta iz trombocita! 

Terapija ozonom u lečenju ulceralija 

Usled procesa akomodacije proteza, dolazi do pritiska i nagnječenja sluzokoze koje se nalaze ispod protetskih nadoknada, što stvara jak bol, pa čak i krvarenje. Adaptacijom i korigovanjem protetske nadoknade prestaje dalji pritisak, ali na  povredjenom mestu postoji osecaj  bola i osetljivosti  još 7-10 dana.

Primenom Ozon Terapije je mogućeno potpuno zarastanje ozledjene sluzokože u roku od 24-48 h, prestanak bola i osetljivost ! 

Primena terapije ozonom nakon ugradnje implanata

Prilikom ugradnje implanata ozon terapija zahvaljujući progresivnoj aktivaciji faktora rasta omogućava da se implant u najkraćem roku stabilizuje u kosti, kao i dugotrajan efekat stabilizacije implantata stimulisući proces oseointegracije (sjedinjavanje implantata i kosti)!


Ozonoterapija u implantologiji

Takodje pospešuje ubrzano zarastanje hiruške rane nakon intervencije. U terapiji Periimplantitisa  je izuzetno važan jer je ovo stanje posledica infekcije bakterijama regije oko samog tela implantata. Ozon terapija vrši direktno ubijanje mikroorganizama i obesklićava ugrozenu regiju i na taj način sprečava dalje  rasklačenje implanta. Periimlantitis je sve češće prisutno oboljenje, analogno periodontitisu kod prirodnog zuba, čije lečenje izuzetno kompleksno i zahtevno. U većini slučajeva je teško izvodljivo lečenje ovog stanja, te se pristupa eksplantaciji ( uklanjanju starog implanta, terapiji ugrozene regije, i ukoliko postoji opcija, ponovnoj ugradnji implanta nakon odredjenog vremena).

OZONOTERAPIJA je napravila revoluciju u lečenju Periimplantitisa i značajno povećala mogucnost izlečenja i stabilizacije postojeceg implanta!
 Zakažite pregled

Ozonoterapija u protetici

Prilikom protetske rekonstrukcije zuba, vrši se preparacija (brušenje) preostalih zuba prilikom koje dolazi do oštečenja mekih tkiva koje obuhvata brusene zube. Zbog potrebe brusenja zuba u zoni koja se nalazi ispod nivoa desni u donjoj, odnosno iznad nivoa desni u gornjoj vilici tzv. subgingivalne preparacije dolazi do oštećenja mekog tkiva koje kao kragna obuhvata zub (gingiva i periodoncijum). Desni dobijaju tamno crvenu pa čak i modroljubičastu boju u težim slucajevima i potrebno je 2 do 3 meseca da se potpuno rehabilituju i tada je pitanje da li će dobiti svetlo ruzičastu boju koju imaju prirodno zdrave i neoštećene desni.

Ozonoterapijom već u prvoj seansi dolazi do Drastičnog poboljšanja boje i komzistencije desni, smanjuje se otok i vraća prorodna svetlo ružičasta boja gingive! 
Iz svega gore navedenog može se zaključiti da je ovo najnovije tehnološko dostignuće  iz oblasti stomatologije, izuzetno efikasno u lečenju brojnih oboljenja na Potpuno bezbolan i jednostavan način!  

Ozonoterapija cena

Kada je u pitanju ozonoterapija cena po zubu iznosi 3.600,00 dinara. Budite među prvima koji će obaviti  lečenje najnovijim aparatom OzonyTron.

Ozonoterapija u stomatološkoj ordinaciji Vuković

ozonoterapija- dr marija vuković stevanov

Spec. Dr Marija Vuković Stevanov 

U stomatološkojordinaciji Vuković sve usluge iz oblasti ozonoterapije pruža iskusan stomatolog- spec. dr Marija Vuković Stevanov. Jedinsteva terapija desni ozonom po prvi put u Srbiji . Zato ne čekajte već danas zakaže pregled.

Dejstvo primene ozonoterpije u lečenju parodontalnog džepa, upaljenih desni, tretiranje rane nakon operacije ili ugradnje implanata možete pogledati OVDE.

poziv
Zakažite pregled