ŠTA JE ALL ON 4 I ALL ON 6 RAD

Ovakva vrsta rada je metoda izbora, jer omogućava potpuno bezubim pacijentima da odmah dobiju zube do definitivnog zavrsetka rada. Potpuno bezubi pacijenti dobijaju fiksan protetski rad, most sačinjen od keramickih kruna, ostavljajući totalne proteze u dalekoj proslosti.

 Ceo proces rada nije previse komplikovan, ali zahteva adekvatan polozaj gornjeviličnih (maksilarnih) sinusa i postojanje dovoljne debljine kosti u gornjoj  vilici. A u donjoj vilici za izvedbu celokupnog rada ALL ON 4 ili ALL ON 6  je jako bitan polozaj donjeviličnog kanala i debljina kosti u donjoj vilici.

Postoji minimalna debljina kosti u obe vilice koju procenjuje implantolog gde može da se postavi implant. Ta debljina kosti zavisi od zagrizaja, godina, pola, jacine misica pacijenta, ali okvirno ne bi smela biti manja od 0,6mm. Ukoliko ne postoji  dovoljna debljina kosti, ne brinite se Vas ALL ON 4 ili ALL ON 6 mozete dobiti nakon pravilne hiruske pripreme.

Popust na All on 4 i All on 6 - 300 evra

Priprema za postavljanje All on 4 i All on 6 implanata

Hiruska priprema u gornjoj vilici podrazumeva podizanje gornjevilicnih sinusa i dodavanje vestacke kosti (kostanog zamenika) ispod sinusa, čime se dobija potrebna debljina kosti za postavku implantata. Nakon podizanja sinusa (tzv. sinus lift tehnika) potrebno je sacekati najmanje 2 meseca da kost sraste i da proraste Vasim kostanim ćelijama.
U donjoj vilici se nadogradnja kosti vrsi tzv. augmentacijom alveolarnog grebena, odnosno nadogradjuje se na postojeci greben vestačka kost, koja srasta sa ljudskom kosti grebena i povecava joj debljinu i visinu, koliko je neophodno da bi implanti u njoj cvrsto stajali i nosili buduci protetski rad.
Nakon 2 meseca od augmentacije, kada kost u potpunosti sraste i dobije zeljene dimenzije, mogu se postavljati zubni implanti.

Ugradnja All on 6:

All on 6 - Fiksni protetski rad na 6implantata u donjoj vilici - Pre
All on 6 - Fiksni protetski rad na 6implantata u donjoj vilici - Pre

U slucaju da pacijent ima dovoljnu debljinu kosti, proces rada je znatno brzi, jednostavniji, lakši za pacijenta, i naravno isplativiji.
Zato je potrebno da sto pre, čim dodje do gubitka prvih zuba posetite stomatologa, i rešite nedostatke. Sa većim gubitkom zuba vremenom kost nema konstantnu funkciju jer nema zuba da je stimulišu svakodnevnom funkcijom zvakanja i dolazi do topljenja odnosno  resorpcije kosti, sto posledicno zahteva navedene hiruske intervencije kao pripreme za postavljanje implantata.
Kada je kost spremna, mogu se postaviti implantati na zeljene pozicije.

Popust na All on 4 i All on 6 - 300 evra

Ugradnja All on 4 i All on 6 implanata

Sam proces postavljanja je veoma jednostavan i za 4 ili 6 implantata u jednoj vilici traje 30-40 min. Nema bola prilikom postavke implantata jer se koristi anestezija. Nakon same intervencije, pacijent moze popiti lek protiv bola(analgetik) i vec za par dana dobija privremeni most na srafljenje, koji se odmah moze postaviti. 

Na ovaj nacin, pacijent koji je potpuno bio bez zuba odmah dobija nove privremene zube koje moze apsolutno uobicajeno koristiti do postavljanja stalnih zuba. Nakon 4meseca od intervencije, pravi se definitivni most, koji moze imati cirkonijum keramicke ili metalokeramicke zube. Na ovaj nacin potpuno bezubi pacijent, ukoliko koristi cirkonijum keramicke krune, moze dobiti HOLLYWOOD SMILE o kakvom je pre par godina mogao samo da sanja.

ALL ON 6

Proces ugradnje All on 4:


1 slika - ugradnja implantata
1 slika - ugradnja implantata


Prednosti  ALL ON4 I ALL ON 6 procedure su mnogobrojne:

  • pacijent dobija zube ODMAH
  • bezubi pacijent nije osudjen na akrilatnu plocu preko celog nepca kod gornje totalne proteze,ili redukovanu plocu u donjoj vilici koja je po pravilnu nestabilna, i seta, sto ljudi tesko podnose, vec dobija fiksni protestski rad-most!
  • u slucaju bilo kakve upale desni ili tkiva oko implanta, moze se veoma jednostavno odsrafiti cela konstrukcija i nakon saniranja problema veoma jednostavno i lako zasrafiti i vratiti.
  • bezubi pacijent moze lako i jednostavno dobiti pravi HOLLYWOOD SMILE

Zakažite pregled?

Da li se odlučiti za ALL ON 4 ili ALL ON 6

Sistem ALL ON 4 podrazumeva kompletan protetski rad, gde je 12 do 14 metalo keramickih ili cirkonijumkeramickih zuba povezano u 1konstrukciju a u vilicu se fiksira na 4 implanta pomocu 4 šrafa koji prolaze kroz 4 krune rasporedjene staticki pravilno da bi most podnosio ravnomerno opterecenje prilikom zvakanja.


Sistem ALL ON 6 podrazumeva da se cela konstrukcija od 12-14zuba srafi na 6implantata, rasporedjenih da nose pravilno opterecenje celog rada.
Sa staticke strane je svakako bolje postaviti 6 nego 4 implantata, jer je opterecenje na kost ravnomernije rasporedjeno.

Ukoliko postoji veci nedostatak kosti u vilici neophodno je postaviti 6 implantata kako bi konstrukcija bila stabilnija.
Uzevsi u obzir i ekonomsku stranu svakako je finansijski jednostavnije postaviti rad na 4implanta ukoliko anatomske strukture dozvoljavaju. Vazno je pravilno rasporediti implante zbog pritiska na kost prilikom zvakanja.
Svakako neophodno je posetiti stomatologa i na osnovu klinickog  pregleda i rendgenskog snimka doneti konacnu odluku o vrsti rada.

Zakažite pregled?

All on 4 i All on 6 i ugradnja implanata u stomatološkoj ordinaciji Vuković

U stomatološkoj ordinaciji Vuković nudimo kvalitetno rešenje bezubosti uz pomoć ugradnje All on 4 i All on 6 implanata. Sam postupak sprovode vrhunski stomatolozi- spec. dr Blažo Vuković i spec. dr Marija Vuković. Za sve dodatne informacije o izubnim implantatima i ugradnji možete lično da nas posetite ili zakažete pregled
Više o našim radovima i uslugama iz implantologije pogledajte OVDE.

poziv
Zakažite pregled