IZBELJIVANJE (BELJENJE) ZUBA

Šta je estetska stomatologija?

Estetska stomatologija ima za cilj da pacijentu omogući savršen osmeh. U našoj stomatološkoj ordinaciji Vuković ćete, nakon što čujemo vaše želje i procenimo stanje vaših zuba, dobiti predlog rešenja koje će vas vodeti do blistavog i estetski besprekornog osmeha.

Bilo da želite izbeljivanje zuba, ili niste zadovoljni položajem zuba, stomatološka ordinacija Vuković je tu da vam na lice vrati osmeh na koji ćete biti ponosni.

Pozovite i zakažite pregled

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je estetska intervencija koja se radi najsavremenijim preparatima na tržištu, garantujući osim izvanrednog estetskog efekta odličnu zaštitu zuba od karijesa. U stomatološkoj ordinaciji Vuković izbeljivanje zuba se izvodi potpuno bezbolno, u plitkoj lokalnoj anesteziji, dovoljnoj za potpuno bezbolan osećaj, a bez stvaranja dugotrajnog osećaja utrnulosti, kao kod klasične stomatološke anestezije.

Preparati koje koristimo su obogaćeni visokim koncentracijama mineralnih kompleksa, kalcijuma, magnezijuma, fluora, fosfora i drugih minerala koji se u toku procesa izbeljivanja reugrađuju u kristalnu rešetku gleđi, stvarajući tako mineralni film, koji štiti zube od karijesa i drugih štetnih efekata.izbeljivanje zuba

Nakon samo jedne sesije izbeljivanja zuba, vaš osmeh će ponovo biti blistav. Sam proces izbeljivanja zuba traje 90 minuta i poptuno je bezbolan. Izbeljivanje zuba izvodimo potpuno bezbolno, u samo jednoj seansi, koristeći najsavremenije preparate. 

Izbeljivanje zuba ima dvostruki efekat:

  • Estetski efekat
  • Zaštita zuba od karijesa
Iako je izbeljivanje zuba pre svega estetska intervencija, ono ima i značajan uticaj na očuvanje zdravlja zuba. Preparati za izbelivanje zuba koje koristimo u stomatološkoj ordinaciji Vuković obogaćeni su mineralima koji štite zube od karijesa i sprečavaju skupljanje pigmenata iz hrane na površini zuba.

Tok tretmana za lasersko izbeljivanje zuba

Tretman za lasersko izbeljivanje zuba uključuje ultrazvučno uklanjanje kamenca, poliranje specijalnim niskoabrazivnim pastama koje pripremaju na potpuno bezbedan način površinu zuba za izbeljivanje. Potom se nanosi zaštita za gingivu, koja obezbeđuje sigurno rubno zatvaranje, bez mogućnosti da izbeljivač difunduje u gingivu ili je ošteti. Zatim se vrši povremeno prosvetljavanje laserskim lampama za izbeljivanje, koje poboljšavaju efekat gela. Na kraju se gel ukloni, ostavljajući za sobom idealno bele zube.

Sam tok beljenja zuba možete pogledati OVDE.

Tretman izbeljivanja zuba se preporučuje svima koji žele mladalački osmeh ili poznat kao     Hollywood smile ". To je već pitanje ličnog izbora pacijenta, a mi smo spremni da izađemo u susret svim vašim zeljama.

Tok tretmana:Pozovite i zakažite pregled

tretman za izbeljivanje zuba

Kada se još preporučuje beljenje zuba

Tretman beljenja zuba preporučujemo nakon uklanjanja fiksnog ortodontskog aparata, jer se tokom njegovog nošenja pigmenti iz hrane zaglavljuju iza i okolo bravica, odakle ih je jako teško očistiti i kada dobijete savršeno raspoređene zube, idealan osmeh treba upotpuniti i idealnom bojom.

Izbeljivanje zuba je takođe preporučljivo ukoliko je pacijent protetski zbrinuo samo jednu vilicu, stavljanjem bezmetalnih krunica ili metalokeramičkih krunica u željenoj svetlijoj nijansi. Zahvaljujući mogućnosti izbeljivanja zuba jedne vilice, pacijent ne mora više praviti kompromis i boju keramičkih krunica druge vilice, prilagođavati tamnijoj nijansi sopstvenih zuba bez protetrskih nadoknada.

Indikacija za izbeljivanje zuba može biti i samo jedan prebojeni zub, ukoliko su svi ostali zubi zadovoljavajuće svetle nijanse. U tom slučaju se može izbeljivati samo taj željeni zub, da bi se koloritom uklopio u postojeći zubni niz. Jedan zub može biti tamnije nijanse iz više razloga:

  • usled traume ili udarca
  • kod devitalizovanih zuba (zubi kojima je uklonjen živac)
  • zbog selektivnog delovanja pojedinih lekova
Za izbeljivanje zuba ne postoji gornja starosna granica, a može početi već posle potpunog nicanja svih drugih stalnih molara.
Još jedna zanimljivost vezana za izbeljivanje zuba jeste naučno dokazana činjenica da ćete nakon izbeljivanja, osim belih zuba i perfektnog osmeha, dobiti i neverovatno samopouzdanje.


Cirkon na zubu

Za sve one koji žele da njihov osmeh još više zablista, idelano rešenje je cirkon na zubu. Ovo je jednostavan način da skrenete pažnju na svoj osmeh, a cirkon sa zuba se lako stavlja i lako skida.

Cirkon na zubu možete dobiti brzo, a postpupak je potpuno bezbolan i ne nanosi nikakvo oštećenje zubu.

cirkon na zubu

Beli zubi za sve- tretman izbeljivanja zuba po odličnoj ceni

Tretman beljenja zuba pogodan je za sve uzraste i za sve one koji žele blistav osmeh. Beljenje zuba se preporučuje i nakon skidanja fiksnog ortodontskog aparata. Dokazano je da savršeno beli zubi i „Holivudski osmeh“ utiču na povećanje samopouzdanja kod ljudi.
U stomatološkoj ordinaciji Vuković u Beogradu svoj savršeni osmeh možete da dobijete nakon samo jedne posete i to potpuno bezbolno, a rezultati tretmana će vas oduševiti. Kada je u pitanju izbeljivanje zuba cena se kreće u zavisnosti da li želite ordinacijsko izbeljivanje zuba ili kućno izbeljivanje zuba.


Ordinacijsko izbeljivanje zuba cena30.000,00 dinara
Kućno izbeljivanje zuba cena33.500,00 dinara
Folija za izbeljivanje zuba cena21.500,00 dinara
Gel za izbeljivanje zuba cena12.000,00 dinara


Pozovite i zakažite pregled

Izbeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji Vuković

izbeljivanje zuba- dr marija vuković stevanov

Spec. Dr Marija Vuković Stevanov 

U stomatološkoj ordinaciji Vuković izbeljivanje zuba radi iskusan estetski stomatolog- spec. dr Marija Vuković Stevanov. Ulepšajte svoj osmeh i budite zadovoljni. Zato ne čekajte već zakaže pregled, a mi smo tu da dobijete blistav osmeh kakav ste oduvek želeli.poziv
Zakažite pregled