ORTODONCIJA

Ortodoncija je oblast stomatologije koja se bavi saniranjem nepravilnosti u razvoju vilice i rastu zuba. Nepravilan rast zuba i asimetričnost vilice predstavljaju estetski i funkcionalan problem.

Stomatološka ordinacija Vuković, nakon stručnog pregleda i razgovora sa pacijentom, predlaže terpiju koja će dati najbolje rezultate. Uz redovno praćenje zajedno ćemo učiniti da vaši zubi ponovo budu pravilni, a osmeh savršen.


Pozovite i zakažite termin

ortodoncija

Ortodontski tretmani se mogu sprovoditi u svim životnim dobima, samo je potreban adekvatan izbor ortodontskog aparata: fiksni ili mobilni. Mobilni se koristi obično kod dece, mada i u odraslom dobu može uspešno rešavati pojedine probleme. Za fiksne ortodontske aparate donja starosna granica je oko 13. godine, sa nicanjem drugih stalnih molara, a gornja granica ne postoji. Odrasli se podvrgavaju ortodontskom tretmanu iz estetskih i funkcionalnih razloga, ali i zbog preprotetske pripreme zuba. Detaljnije informacije o fiksnim i mobilnim ortodontskim aparatima potražite ovde.

U stomatološkoj ordinaciji Vuković dobićete idealno rešenje za ispravljanje zuba u svakoj situaciji i za svako životno doba.

folije za zube

Šta nakon završenog ortodontskog tretmana- primena folije za zube

Nakon zavrsetka tretmana i postizanja željenog rasporeda zuba i okolnih struktura može se uraditi tretman izbeljivanja zuba koji ne oštećuje zube i upotpuniti estetsku sliku savršenog osmeha.

Da bi se sačuvali novonastali željeni međuvilicni odnosi i raspored zuba, potrebno je uraditi RETENCIONU FOLIJU- Foliju za zube (OKLUZALNI SPLINT), koja se nosi tokom spavanja i veoma je komforna za pacijenta. Ispravljeni zubi imaju tendenciju da se vraćaju u prvobitni položaj, pa je zato folija idealno rešenje za očuvanje željenog rasporeda zuba. Folija se jednostavno i brzo izradjuje na osnovu otiska zuba koji se uzima u ordinaciji. 

U stomatološkoj ordinaciji Vuković retencione folije za zube prave se od izuzetno kvalitetnih materijala koji obezbedjuju pacijentu visoki nivo komfora, a istovremeno postižu odličan funkcionalni učinak.

Cilj ortodontskog tretmana

Cilj je uspostavljanje kontakata susednih zuba u jednoj tački i kontakata suprotnih vilica kako bi se zubi uklopili po principu „ključ-brava“ kao i očuvanje ovih odnosa, nošenjem retencionih folija (okluzalni splint).

Ortodonska folija cena

U stomatološkoj ordinaciji Vuković cena ortodonske folije košta 12.000,00 dinara.


Pozovite i zakažite termin

Ortodoncija u stomatološkoj ordinaciji Vuković

ortodoncija - dr blažo vuković

Spec. dr Blažo Vuković

U stomatološkoj ordinaciji Vuković ortodoncijom se bavi naš iskusan specijalista ortopedije - spec. dr Blažo Vuković. Krivi zubi su danas učestala pojava, u našoj stomatološkoj ordinaciji možete se posavetovati sa našim ortodontom i dobiti najbolju terapiju za rešenje ovog problema. Ne čekajte, već danas zakažite pregled.

poziv
Zakažite pregled