Blistav osmeh - Estetika zuba

07.10.2016  |  Komentari: 0

Savršen zubni niz blistavo belih zuba, svetloružičastih desni, da li je hir ili potreba? Pitanje kojim se bavimo u ovom blogu.

 

Ako ste se ikada zapitali da li tražite previše jer biste želeli da imate osmeh Holivudske zvezde, odgovor je da imate potuno pravo da želite i dobijete osmeh o kakvom ste oduvek sanjali.

blistav osmeh estetika zuba

Na idealan osmeh utiče više faktora, od pravilnog oblika, rasporeda i boje zuba, do zdravih, lepo oblikovanih desni svetloružičaste boje. Ukoliko neki od ovih činilaca nije maksimalno ispoštovan, dolazi do narušavanja lepote osmeha u različitim segmentima. Bitno je znati da savremena estetska stomatologija može uspešno rešiti bilo koji poremećaj nekog od navedenih činilaca.

 

PROBLEM RASPOREDA ZUBA


Veličina i oblik zuba i vilica se nasledjuje od oba roditelja. Ako se na primer od jednog roditelja naslede krupni zubi, a od drugog uska vilica, u koju ne mogu da se smeste krupni zubi, javlja se problem gustog rasporeda, preklapanja zuba, kao i njihove rotacije ili nicanja na pogrešnom mestu (nepce na pr).

 

Ukoliko se javi obrnuta situacija, nasledi od jednog roditelja masivna vilica, a od drugog sitni i gracilni zubi, zubi će se verovatno pravilno rasporediti, ali je velika verovatnoća da će biti razmaknuti, tj. izmedju njih će postojati prostori (dijasteme). U oba ova slučaja, kao i u bilo kakvoj drugoj devijaciji u rasporedu zuba, problem se izuzetno uspesno prevazilazi pomoću ortodontskog aparata (fiksnog ili mobilnog, u zavisnosti od uzrasta pacijenta i poremećaja koji postoji).


PROBLEM OBLIKA ZUBA


Ukoliko pacijent nije zadovoljan oblikom svojih zuba, zeli da su zubi zaobljeniji, ravniji ,ili pak spicastiji i zakrivljeniji, svakom pojedinačnom zahtevu se može izaći u susret u skladu sa mogućnostima koje dozvoljavaju anatomske strukture pojedinca.

 

Stomatološka protetika je oblast koja u savremenoj stomatologiji svakodnevno postiže izuzetne rezultate, i pruža pacijentu idealan osmeh kakav oduvek želi. U savremenom svetu gde je došlo do razvoja izuzetno visokih tehnologija, mogućnosti su zaista ogromne i treba ih iskoristiti u svrhu postizanja blistavog osmeha, a to Vam nude na najvišem nivou i po svetskim standardima stručnjaci u stomatološkoj ordinaciji Vuković.

 

PROBLEM BOJE ZUBA

 

Ako niste zadovoljni bojom Vaših zuba, tretman beljenje zuba je rešenje za Vas. Potpuno bezbolno, u lokalnoj anesteziji za sat i 30 minuta, uz pomoć najsavremenijih preparata za beljenje koji ne oštećuju zube, već im pružaju zaštitu od karijesa, dobićete bele i zdrave zube o kakvima ste od uvek maštali.

 

PROBLEM UPALJENIH I OTEČENIH DESNI (GINGIVITIS I PARODONTOPATIJA NA RAZLIČITIM NIVOIMA)

 

Problemi sa desnima su uzeli maha skoro u istoj meri kao i problemi sa zubima. Često se dešava da pacijent ima potpuno zdrave zube, a desni krvare, bolne su i otečene. Parodontopatija je kompleksan problem i do jednog nivoa se može rešavati konzervativno, ukoliko je pacijent spreman na saradnju i održavanje izuzetno visokog nivoa oralne higijene (ultrazvučnim uklanjanjem zubnog kamenca, kiretiranjem dzepova, ispiranjem water-pick aparatom). U uznapredovalom stadijumu parodontopatija se uspešno rešava režanj operacija.


U stomatološkoj ordinaciji Vuković dobićete kompletan detaljan pregled Vaših zuba i desni i ponudjena najadekvatnija rešenja Vašeg problema. Kakav god osmeh da imate,a želeli biste idealan, naš stručni tim učiniće sve da izadjete potpuno zadovoljni iz naše ordinacije.

 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :