Nadogradnja zuba

U slučaju kada je krunica zuba do te mere destruisana da je nemoguće izvršiti njenu rekonstrukciju plombom, u kanal korena zuba, koji je prethodno devitalizovan (odstranjen je živac iz kanala), se ubacuje nadogradnja zuba koja se cementira i predstavlja neku vrstu armature na koju se nadogradjuje plomba ili protetska nadoknada (krunica).

 

Nadogradnja zuba može biti:

 

  • livena
  • fiberglas
  • radiks anker

Livena nadogradnja zuba

 

Livena nadogradnja zuba se izliva od metala, u tehničkoj laboratoriji na osnovu otiska kanala korena zuba, koji se uzima u ordinaciji.

nadogradnja zuba

Fiberglas nadogradnja 

 

Fiberglas nadogradnja zuba postoji fabrički pakovana u različitim veličinama i bez otiska se cementira odmah u ordinaciji, nakon što stomatolog odredi odgovarajuću veličinu. Estetski je idealna, naročito ukoliko se zub nadoknađuje plombom ili krunicom od bezmetalne keramike. Fiberglas ne utiče na boju zuba, za razliku od metala koji, naročito kod plombe, može dati blago nijansiranje usled transparentnosti kompozita. To je naročito bitno kod nadogradnje prednjih zuba, ukoliko se nadoknađuju kasnije plombom ili bezmetalnom krunicom.

 

Nadogradnja zuba kočićem

 

Radiks anker je metalni kočic koji se ubacuje u kanale korena zuba, bez uzimanja otiska i individualne izrade u laboratoriji, jer postoji u fabričkom pakovanju u različitim veličinama i stomatolog odredjuje veličinu prema datom kanalu korena koji se nadoknađuje. Pogodan je jer skraćuje vreme izrade nadoknade (nema uzimanja otisaka i laboratorijske izrade) naročito za bočne regije, ali i prednje ukoliko se krunice kasnije izrađuju od metalokeramike.

 

 

Nadogradnja zuba, koja god da se izabere, predstavlja ojačanje zuba i znatno produžava životni vek zuba, a uz adekvatnu protetsku nadoknadu (krunicu), subjektivni osećaj pri žvakanju je potpuno prirodan i svakako daleko bolje rešenje od implantata.

 

Cena

 

Cena nadogradnje zuba zavisi pre svega od vrste nadogradnje koja će biti primenjena u vašem slučaju - da li će se raditi fiberglas, livena ili nadogradnja kočićem. Pozovite nas ili nas posetite kako bismo pronašli odgovarajuće rešenje za vas i kako biste dobili sve potrebne informacije o samoj intervenciji i ceni nadogradnje.

 

Tu smo da pronađemo i primenimo najbolje rešenje za vas. Kontaktirajte nas i nećete pogrešiti.

+381 11 24 62 040
info@ordinacijavukovic.rs