Dečija stomatologija - Dečiji stomatolog

Još od malih nogu je važno naučiti kako se vodi briga o zdravlju zuba. Redovan stomatološki pregled je važan za mališane, kako bi se na vreme uočila i otklonila svaka eventualna nepravilnost i kako bi se karijes zaustavio već u početnoj fazi.

Dečiji stomatolog ima značajnu ulogu u tome kakav će odnos dete imati prema zdravlju zuba i posetama zubaru. Zato dobar dečiji stomatolog mora da bude i dobar pedagog i da uspostavi odnos poverenja sa mališanima.

 

Bezbolna popravka zuba

 

Popravka zuba je potpuno bezbolna, zahvajujući anestetičkom gelu koji omogućava bezbolan ubod anestetika. Čak i u slučajevima kada se dete javi sa već postojećim bolom, ili je kvar toliko napredovao da je došao do komore pulpe (živca) i neophodno je njegovo umrtvljivanje, čitav postupak je i dalje bezbolan. Korišćenje anestezije i anestetičkog gela omogućava da postpupak protekne potpuno bezbolno.

 

deciji stomatolog beograd

 

Deca kod zubara

 

Decu kod zubara treba dovoditi redovno, da bi se kontinuirano pratilo stanje zuba. Deca kod zubara mogu da nauče pravilnu tehniku pranja zuba.

Dobar dečiji stomatolog je tu i da reši čest problem kod mališana, a to je strah od zubara. Strah od zubara može da se javi kao posledica nekog ranijeg lošeg iskustva ili taj strah mogu da na dete prenesu sami roditelji. Ipak, iskusan dečiji stomatolog može da promeni takav stav mališana, da stekne poverenje, opusti svog malog pacijenta i pomogne mu da prevaziđe strah od zubara.

 

Dečiji stomatolog – Beograd

 

U stomatološkoj ordinaciji Vuković u Beogradu vas očekuje iskusan tim koji veruje da su zadovoljni mališani najbolja preporuka za naš rad.

 

Dečiji stomatolog u našoj ordinaciji nudi sledeće usluge:

 

  • Bezbolna popravka zuba
  • Uklanjanje mekih naslaga
  • Zalivanje fisura
  • Ekstrakcija mlecnog zuba
  • Terapija nezavrsenog rasta korena
  • Psiholoska priprema deteta i razgovor bez intervencije


Zakažite pregled i dovedite svog mališana na stomatološki pregled putem stranice Kontakt.

 

Nalazimo se na adresi Triše Kaclerovića 10/3 (u blizini Autokomande)

 

 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :