Nazolabijalne bore su vertikalne linije koje se protežu od korena nosa do uglova usana.

22.11.2022


Šta su nazolabijalne bore I kako nastaju? Da li su nazolabijalne bore isto  kao I bore “smejalice” ? 

Više ili  manje izražene mnogim pacijentima smetaju, iz tog razloga vrlo su česte posete sa željom da se smanji  vidljivost nazolabijalnih bora. Obzirom da se vide pri osmehu nazivamo ih i borama smejalicama. Bilo da  je u pitanju mlađa ili starija populacija, bore smejalice su prisutne I izražene su u većem ili manjem  stepenu. Zašto je to tako? Proces starenja se dešava na površinskim tkivima lica i tela, ali i na dubljim  strukturama. Počevši od kostiju, dolazi do normalnog procesa remodelacije kosti, u ovom slučaju do  razgradnje tela jagodične kosti. Posledično dolazi do smanjene površine čvrste podloge na koju naležu  meka tkiva lica. Masno tkivo se, takođe, procesom starenja gubi. A kolagen, takođe, procenat  hijaluronske kiseline u mekim tkivima se smanjuje. Kada sve zajedno saberemo i oduzmemo, dolazimo  do toga da obraz pada prema uglovima usana, što zbog gubitka čvrste podloge (kosti), ali i zbog gubitka  masnog tkiva i prirodnog elasticiteta mekog tkiva. Rezultat je stvaranje dublje ili priće depresije (linije)  između obraza i usana, što registrujemo kao nazolabijalnu boru.  

Najefikasniji načini za uklanjanje bora oko usta  

Obzirom da je koži tog regiona neophodno vratiti ono što je prirodnim tokom starenja izgubila, radimo nadoknađivanje volumena I hidratacije primenom isključivo premium materijala. Tretman izbora  u cilju njihove eliminacije je primena hijaluronskih filera, a sam zahvat traje svega nekoliko minuta. Već  nakon prvog tretmana vidljivi su efekti popunjavanja nazolabijalnih bora. Vi nastavljate da se smejete, ali  bez izraženih bora smejalica! Koži vraćamo prirodni volumen, elasticitet I hidrataciju.  

Cena tretmana za uklanjanje nazolabijalnih bora

Kada je u pitanju cena 1ml hijaluronskog filera iznosi 200e. U zavisnosti izraženosti bora koristi se više ili manje hijaluronskog filera. Na osnovu konsultacije sa pacijentom i sprovedenog kliničkog pregleda, predlažemo Vam individualan plan terapije.  

Nazolabijalne bore pre i posle  

Slika govori hiljadu reči! Pogledajte slike naših zadovoljnih pacijenata. 


Hijaluron za nazolabijalne bore- tretman u stomatološkoj ordinaciji  Vuković 

U stomatološkoj ordinaciji Vuković tretmane estetske medicine vrše isključivo doktori koji su  sertifikovani za aplikovanje hijaluronskih filera po najvišim svetskim standardima. Na taj način Vam  ganrantujemo bezbedan I maksimalan estetski efekat. 

Vaš tretman možete zakazati na sledeće brojeve telefona:

+381 11 24 62 040

+381 64 328 81 22

poziv
Zakažite pregled