Savršen zubni niz blistavo belih zuba, svetloružičastih desni, da li je hir ili potreba? Pitanje kojim se bavimo u ovom blogu.


07.10.2016


Ako ste se ikada zapitali da li tražite previše jer biste želeli da imate osmeh Holivudske zvezde, odgovor je da imate potuno pravo da želite i dobijete osmeh o kakvom ste oduvek sanjali.


estetika zuba


Na idealan osmeh utiče više faktora, od pravilnog oblika, rasporeda i boje zuba, do zdravih, lepo oblikovanih desni svetloružičaste boje. Ukoliko neki od ovih činilaca nije maksimalno ispoštovan, dolazi do narušavanja lepote osmeha u različitim segmentima. Bitno je znati da savremena estetska stomatologija može uspešno rešiti bilo koji poremećaj nekog od navedenih činilaca.

Problem rasporeda zuba

Veličina i oblik zuba i vilica se nasledjuje od oba roditelja. Ako se na primer od jednog roditelja naslede krupni zubi, a od drugog uska vilica, u koju ne mogu da se smeste krupni zubi, javlja se problem gustog rasporeda, preklapanja zuba, kao i njihove rotacije ili nicanja na pogrešnom mestu (nepce na pr).

Ukoliko se javi obrnuta situacija, nasledi od jednog roditelja masivna vilica, a od drugog sitni i gracilni zubi, zubi će se verovatno pravilno rasporediti, ali je velika verovatnoća da će biti razmaknuti, tj. izmedju njih će postojati prostori (dijasteme). U oba ova slučaja, kao i u bilo kakvoj drugoj devijaciji u rasporedu zuba, problem se izuzetno uspesno prevazilazi pomoću ortodontskog aparata (fiksnog ili mobilnog, u zavisnosti od uzrasta pacijenta i poremećaja koji postoji).

Problem oblika zuba

Ukoliko pacijent nije zadovoljan oblikom svojih zuba, zeli da su zubi zaobljeniji, ravniji ,ili pak spicastiji i zakrivljeniji, svakom pojedinačnom zahtevu se može izaći u susret u skladu sa mogućnostima koje dozvoljavaju anatomske strukture pojedinca.

Stomatološka protetika je oblast koja u savremenoj stomatologiji svakodnevno postiže izuzetne rezultate, i pruža pacijentu idealan osmeh kakav oduvek želi. U savremenom svetu gde je došlo do razvoja izuzetno visokih tehnologija, mogućnosti su zaista ogromne i treba ih iskoristiti u svrhu postizanja blistavog osmeha, a to Vam nude na najvišem nivou i po svetskim standardima stručnjaci u stomatološkoj ordinaciji Vuković.

Problem boje zuba

Ako niste zadovoljni bojom Vaših zuba, tretman beljenje zuba je rešenje za Vas. Potpuno bezbolno, u lokalnoj anesteziji za sat i 30 minuta, uz pomoć najsavremenijih preparata za beljenje koji ne oštećuju zube, već im pružaju zaštitu od karijesa, dobićete bele i zdrave zube o kakvima ste od uvek maštali.

Problem upaljenih i otečenih desni (Gingivitis i Parodontopatija na različitim nivoima)

Problemi sa desnima su uzeli maha skoro u istoj meri kao i problemi sa zubima. Često se dešava da pacijent ima potpuno zdrave zube, a desni krvare, bolne su i otečene. Parodontopatija je kompleksan problem i do jednog nivoa se može rešavati konzervativno, ukoliko je pacijent spreman na saradnju i održavanje izuzetno visokog nivoa oralne higijene ( ultrazvučnim uklanjanjem zubnog kamenca, kiretiranjem dzepova, ispiranjem water-pick aparatom). U uznapredovalom stadijumu parodontopatija se uspešno rešava režanj operacija.

U stomatološkoj ordinaciji Vuković dobićete kompletan detaljan pregled Vaših zuba i desni i ponudjena najadekvatnija rešenja Vašeg problema. Kakav god osmeh da imate,a želeli biste idealan, naš stručni tim učiniće sve da izadjete potpuno zadovoljni iz naše ordinacije.


poziv
Zakažite pregled