Biorevitalizacija lica podrazumeva obnavljanje i dodavanje strukturnih komponenti koje ulaze u sastav kože, a koje se gube procesom starenja. Obnavljanjem komponenti koje koži nedostaju, omogućuje se regeneracija i obnavljanje već postojećih ćelija kože, kao i njihovo dodatno stvaranje. Ovim procesom se na potpuno prirodan način postiže da koža koja je izgubila tonus, jedrinu i svežinu usled procesa prirodnog neizbežnog starenja dobije novi sjaj i zategnutost kao kod mladjih osoba.

04.06.2024

Veoma je važno znati da je biorevitalizacija potpuno prirodan način obnove kože, bez veštačkih komponenata. Jer se u sklopu ove procedure koriste visokokvalitetni preparati sastavljeni isključivo od prirodnih elemenata, koji su inače sastavni deo našeg organizma.

Kako se pripremite za biorevitalizaciju?

Za biorevitalizaciju je potrebna minimalna priprema koja nije naročito zahtevna. Podrazumeva se da se ukoliko ste planirali tretman biorevitalizacije direktno ne izlažete suncu najmanje 7-10 dana, kako bi efekti preparata koji se koriste u procesu biorevitalizacije bili 100% uspešni i prodrli u najdublje slojeve kože.
Nakon čišćenja lica neutralnim preparatima, se koža buduće tretirane regije dezinfikuje.

Kako izgleda proces biorevitalizacije?

Celokupan tretman je blago invazivan. Podrazumeva injektovanje visokospecijalizovanih filera koji se koriste isključivo u okviru tretmana regeneracije i podmlađivanja strukture kože, a ne za fizičko popunjavanje bora, kao većina filera. Aplikovanje filera se naziva bioarmiranje kože, gde linijski postavljeni fileri u vidu pravilne mrežne strukture oblikuju i zadržavaju molekule aktivnih komponenti visokospecijalizovanih mezokoktela na tačno određenim mestima u koži gde takve iste prirodne komponente nedostaju, jer su procesom starenja resorbovane iz tkiva.

Nakon aplikovanja specijalnih filera, aplikuju se injekciono visoko kvalitetni mezokokteli, usko specijalizovani za proces biorevitalizacije. Mezokokteli za biorevitalizaciju su sastavljeni od vitamina, minerala, karnozina, nekroslinkovane hijaluronske kiseline, visokokoncentrovanih aminokiselina zaduženih za kompletnu regeneraciju i jačanje tonusa kože. Specijalizovani mezokokteli sadrže nekroslinkovanu hijaluronsku kiselinu koja sadrži 'pametne molekule hijalurona'. Ovi posebni oblici hijalurona prepoznaju gde se u tkivu nalazi deficit hijalurona. 

Nedostatak hijalurona u dubljim slojevima posledicno na koži ima useke i defekte koji izgledaju neprivlačno, a koza deluje staro, smežurano, isušeno i beživotno. Nekroslinkovani hijaluronski fileri iz visokospecijalizovanih mezokoktela se pametno pozicioniraju na mestima gde nedostaju u koži, stvarajući efekat sjajne i mlade, jedre, zategnute i zdrave kože.

Koje probleme rešava biorevitalizacija?

Glavna ideja ovog procesa jeste podmlađivanje izgleda kože, jačanjem njenog tonusa i dubljih slojeva, pri čemu koža od smežuranog i isušenog izgleda poprima jedrinu i zategnutost sa površinskim sjajem karakterističnim za uzrast do 30. godine. Dakle, u procesu biorevitalizacije nema fizičkog popunjavanja određene bore ili defekta klasičnim hijaluronskim filterima, već se cela površina sloja kože ispod površine popunjava potpuno prirodnim sastojcima našeg organizma, koji se u vidu molekula raspoređuju tačno na mesta gde nedostaju. Time nadoknađujemo koži sve sastojke: aminokiseline, hijaluron, vodu, minerale i vitamine, koje gubi starenjem, te koža postaje podmlađena, zategnuta i sjajna..

Biorevitalizacija lica i vrata

se odnosi na podmlađivanje kože u regiji lica i vrata, pri čemu koža izgleda podmlađeno bez agresivnih dodavanja klasičnih hijaluronskih filera koji daju volumen u tretiranoj regiji. Dakle bez dodatnog volumena u pojedinim regijama, biorevitalizacija omogućuje restrukturiranje same koze iznutra ravnomerno i njeno podmladjivanje na potpuno prirodan način, čime se postiže  potpuno prirodan, svež i odmoran izgled!
Biorevitalizacija kože lica i vrata podrazumeva injektovanje neophodnih strukturnih elemenata: karnozina, aminokiselina, vitamina, minerala,  hijaluronske kiseline i drugih neophodnih sastojaka koji koži daju tonus, jedrinu i mladalački izgled bez agresivnog volumena.

Kada se ne sme raditi tretman biorevitalizaciju?

Biorevitalizacija ne sme da se radi neposredno pre direktnog izlaganja sunčevim zracima. Pacijenti kojima je u toku hemioterapija ili terapija zračenjem, pacijenti na hemodijalizi, pacijenti kod kojih su autoimuna oboljenja u aktivnoj fazi. Trudnice i dojilje ne treba da rade biorevitalizaciju dok se ne završi period laktacije. Takođe, sam proces biorevitalizacije je manje bolan kada pacijent nije u periodu mesečnog ciklusa, pa bi bilo poželjno izbeći dane ciklusa za ovaj tretman.

Koji su dugoročni efekti biorevitalizacije lica?

Da bi koža bila u dugom roku zategnuta i sveža mora imati adekvatnu negu nezavisno od samog tretmana biorevitalizacije. Na taj način produžavamo efekat tretmana i sprečavamo starenje kože u dugom roku. Koža zahteva nakon tretmana svakodnevnu negu dnevnim, noćnim i antirid kremama u zavisnosti od tipa kože. U toku letnjih meseci neophodno je koristiti kreme sa zaštitnim faktorom 50 , i  zaštitu od sunčevih zraka u svim delovima godine. Da bi efekat biorevitalizacije bio potpun, neophodna su 2 do 3 tretmana koji se ponavljaju na 3 do 4 nedelje. Idealno je da se proces od 2 do 3 tretmana ponovi 1 do 2 puta godišnje, kako bi se koža na vreme snadbela neophodnim sastojcima koji omogućuju održavanje svežine i mladalačkog izgleda.

Koje aktivne sastojke sadrži preparat koji se koristi u procesu biorevitalizacije?

Hijaluronski filer koji se aplikuje u prvoj fazi tretmana je specijalizovan isključivo za biorevitalizaciju. Sastoji se iz kroslinkovane hijaluronske kiseline koja se pozicionira u tkivu u vidu "armature" koja zadržava naknadno injektovane sastojke mezokoktela u regiji koju smo želeli da podmladiti. Mezokoktili za biorevitalizaciju se sastoje iz: karnozina, aminokiselina, vitamina, minerala i molekula ne-kroslinkovane hijaluronske kiseline.

Prednosti biorevitalizacije u odnosu na druge tretmane

Osnovna i glavna prednost biorevitalizacije jeste što ovaj tretman doprinosi podmladjivanju strukture same kože "iznutra" aplikovanjem sastojaka koji koži nedostaju, a NE MENJA FIZIONOMIJU lica, niti pravi bilo kakve estetske korekcije u izgledu. Lice zadržava apsolutno iste karakteristike i anatomsku strukturu, a samo koža lica postaje zategnuta, jedra, sveža i mlada.

Ograničenja za tretman biorevitalizacije

Ne postoje, osim kod osoba kod kojih je u toku terapija zračenjem, hemioterapija, dijaliza, akutna faza alergijskih reakcija ili alergija na neki od aktivnih sastojaka preparata koji se koriste u ovom tretmanu.

Da li je potrebno posebno održavanje kože nakon tretmana biorevitalizacije?

Važno je znati da tretman ne zahteva specijalne kreme za održavanje kože nakon tretmana. Neophodna je svakodnevna higijena čisteći kožu lica i umivanja, kao i hidriranje kože ujutru i uveče i koristiti kremu koju se inače koristi u svakodnevnoj nezi.

Proces biorevitalizacije je neophodno ponavljati 2-3 puta kako bi efekat bio potpun i regeneracija kože uspešna.


hijaluronski fileri i botoks - dr marija vuković stevanov

Spec. Dr Marija Vuković Stevanov 

Za sve informacije mozete kontaktirati Stomatolosku ordinaciju Vukovic i Spec. Dr Marija Vuković Stevanov ce odgovoriti na sva Vaša pitanja i realizovati Vaše želje prema tipu kože.

poziv
Zakažite pregled